Wanneer en hoe maak ik mijn klantenlisting?

Laat ons je helpen!

Meer dan een week geleden bijgewerkt

De jaarlijkse klantenlisting is een lijst van de Belgische btw-nummers van de klanten aan wie je onderneming goederen heeft geleverd of diensten heeft verstrekt tijdens het vorige kalenderjaar voor een totaalbedrag van meer dan 250 euro (excl. btw). De deadline valt meestal op 31 maart.

Het indienen van deze listing is verplicht voor elke zelfstandige die onderworpen is aan btw. Als je niet onderworpen bent aan btw, hoef je de klantenlisting enkel in te dienen als je voor meer dan €250 hebt gefactureerd aan een klant met een btw-nummer in het vorige kalenderjaar.

Accountable kan deze klantenlisting gemakkelijk voor je genereren, als je een PRO gebruiker bent:

• Zorg ervoor dat alle inkomsten van vorig jaar in de app zijn gelogd :-)

• Open je mobiele app

• Ga naar het scherm belastingen

• Selecteer het jaar (bijvoorbeeld de jaarlijkse klantenlisting van 2023 moet uiterlijk 31 maart 2024 worden ingediend). Deze is dus in 2023.

• Zoek onderaan het scherm bij "jaarafsluiting" het item "klantenlisting" en klik erop

• Klik op Exporteer listing en je ontvangt het bestand in je e-mail

Het uploaden van je klantenlijst werkt hetzelfde als het uploaden van je btw-aangifte. Bekijk onderstaande video om erachter te komen hoe het werkt. Zorg er wel voor dat je op op 'Klantenlisting' klikt in plaats van op 'Btw-aangifte' op Intervat.