Twee-factor-authenticatie inschakelen.

Veiligheid is een belangrijk aspect van de app. We nemen het zeer serieus. Zo stel je tweefactorauthenticatie in.

Eniola Desmet avatar
Geschreven door Eniola Desmet
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Standaard wordt alleen een login/wachtwoord gebruikt als manier om toegang te krijgen tot jouw Accountable-account. Wij sturen dan een automatische e-mail naar je inbox om je e-mailadres te valideren.

Twee-factor authenticatie (2FA) is een beveiligingsproces waarbij we een tweede authenticatiemethode toevoegen om jouw identiteit te verifiëren, met behulp van je mobiele telefoon. Dit proces voegt een extra beschermingslaag toe aan je online account en zorgt ervoor dat alleen jij toegang hebt tot je gegevens, zelfs als iemand anders je wachtwoord heeft.

2-factor authenticatie kan gemakkelijk worden geactiveerd vanaf het web. We leggen je graag uit hoe:

1- Log in op je account op het web

2- Ga naar Instellingen > Two-Factor Authenticatie

3- Scan de QR-code van uw mobiele telefoon met de Google Authenticator app (of vergelijkbaar) en voer de bevestigingscode in.

4- Bewaar je herstelcode ergens veilig (je zult er namelijk niet meer bij kunnen).