Beheer je terug te vorderen btw in Accountable

Ik wil er zeker van zijn dat ik de btw op mijn aankoop terugkrijg

Isabel Senden avatar
Geschreven door Isabel Senden
Meer dan een week geleden bijgewerkt

En dit doe je goed! Het gebeurt allemaal op het 'maak'/'bewerk uitgave'-scherm.

1/ Zorg ervoor dat het 'factuur'-vakje staat aangevinkt op het 'maak'/'bewerk uitgave'-scherm.

Je kunt alleen btw terugkrijgen op een officiële aankoopfactuur en niet op bonnetjes. Zulke facturen moeten je btw-nummer erop hebben staan.

Als dat het geval is, klik dan op het vakje. Vervolgens zal het btw-vakje verschijnen.

2/ Voeg altijd een document toe.

Wij nemen alleen uitgaven waarvan een betalingsbewijs bestaat mee in onze berekeningen. Het is het beste wat je kunt doen in geval van een belastingcontrole.

3/ Onthoud dat specifieke boekhoudcategorie je ervan weerhouden om de btw terug te krijgen.

Zo kun je bijvoorbeeld, behalve als je zelf in het bedrijf werkt, geen btw terugkrijgen van restaurantuitgaven, omdat de btw 0% aftrekbaar is.

(Nieuwsgierig welke kosten je allemaal mag aftrekken ? Check out onze All-You-Can-Deduct platform!

Hulp nodig? Laten ons je in de chat helpen of stuur een mailtje naar support@accountable.eu