Beheer kosten die gedeeltelijk privé zijn

Ik heb uitgaven die maar gedeeltelijk professioneel zijn. Kan ik ze opdelen?

Isabel Senden avatar
Geschreven door Isabel Senden
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Jazeker, het is opgenomen in de app ✅

We noemen zulke kosten, 'gemengde kosten'. De procedure die je volgt om een gemengde kost te creëeren is erg makkelijk in de app.

1/ Creëer de uitgave en voeg een betalingsbewijs toe.

Net als bij elke andere uitgave.

2/ Klik op het 'Professioneel deel' onderaan de pagina.

Vul dan het percentage van het bedrag in dat in verhouding staat met hoeveel van de kost professioneel was.

Maak je geen zorgen over aftrekbaarheid van de btw of je belastbaar inkomen, wij rekenen alles op de achtergrond uit, zodat jij je er geen zorgen over moet maken.

Dezelfde regels gelden voor zelfstandigen in bijberoep: wij passen automatisch het percentage van de activiteit aan (het aantal dagen per week dat je werkt) nadat je hebt aangegeven welk deel van de uitgave voor professionele doeleinden was.

Hulp nodig?
Wij zijn live in de chat en via e-mail te bereiken, neem gerust contact op.