Verbind je bankrekening met Accountable

Waarom? Voor nog meer automatisering 💪🏼

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het is een belangrijke stap richting meer automatisering... en minder tijd die je verspilt in je zoektocht naar verloren bonnetjes 😎

In dit artikel nemen we de tijd om je alles wat je maar wilt weten over het koppelen van je bankrekening uit te leggen.

Waarom zou je je bankrekening koppelen?

Je opent een hele wereld aan automatisering als je je bankrekening koppelt aan de app. Meer concreet levert het je de volgende voordelen op:

1. Elimineer het handarbeid: als je je account verbindt, hoef je nooit meer de naam van een verkoper in te typen of een bedrag te corrigeren. Het geeft ons ook de mogelijkheid om de boekhoudcategorieën beter toe te wijzen;

2. Zorg dat je nooit meer een bonnetje kwijtraakt: jij doet een betaling, wij geven je een melding en jij kunt je bonnetje toevoegen;

3. Wij vertellen je wanneer je facturen betaald zijn, zonder dat je je app zelfs hoeft te openen;

4. Bereken hoeveel geld er daadwerkelijk beschikbaar is, op basis van je balans en je aankomende belastingdeadlines.

Hoe kan ik mijn bankrekening dan verbinden met Accountable?

Er zijn een aantal manieren om het proces in gang te zetten:

• Vanaf het blauwe 'bankrekening'-scherm, onderaan in het scherm, op de knop 'koppel je bankrekening';

• Vanaf je instellingen, in de 'koppel-je-bankrekening'-sectie.

Hierna kan de precieze procedure verschillen van bank tot bank. Hoewel de markt voor bankverbinders steeds blijft groeien, bestaat er nog geen standaard.

Hoe veilig is het?

Het is heel erg veilig, om meerdere redenen:

1/ We hebben enkel leestoegang op je banktransacties, waardoor we geen transacties namens jou kunnen doen.

2/ Als een betalingsinstituut geregistreerd onder de Belgische Nationale Bank, gebruiken we de meest strikte databeveiliging om jouw data te beveiliging. We worden geregeld gecontroleerd en hebben strikte rapporteringsverplichtingen.

3/ Jouw vertrouwen is onze grootste troef. We weten dat we het niet kunnen veroorloven om dit te verpesten.

Hoeveel bankrekeningen kan ik aan mijn account koppelen?

Dit is afhankelijk van het abonnement dat je hebt. Als je het gratis abonnement of het BASIC-abonnement hebt, kun je 1 rekening linken. Als je PRO hebt, kun je tot 5 bankrekeningen linken.

Welke banken worden op dit moment ondersteund?

Op dit moment ondersteunen we ABN-AMRO, Aion, Argenta, Axa, Bank de Kremer, Belfius, Beobank, BNP Paribas Fortis, BPost bank, CBC, CPH, Crelan, Europa bank, Fintro, ING, KBC, KBC Brussels, Keytrade, Moneyou N26, Nagelmackers, Paypal, Revolut, Triodos, VDK, Van Breda. Andere banken zullen worden toegevoegd zodra ze klaar zijn om met de app te verbinden.

We werken er hard aan om ons bankaanbod uit te breiden. Neem geregeld een kijkje om te zien of je bank is toegevoegd.

Wat als ik nog vragen heb?

Geen zorgen, we staan altijd voor je klaar op onze chat of op e-mail via hello@accountable.eu.