Valideer je eerste uitgave

Je hebt net je bankrekening gekoppeld. Tijd om je eerste uitgave te valideren.

Isabel Senden avatar
Geschreven door Isabel Senden
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wij importeren transacties van je bankrekening en plakken er automatisch een categorie op. Jouw taak? Vertel ons of het klopt wat we deden... of wat we fout deden. 😃

Het is een centrale functie van de app, dus laten we samen de belangrijkste punten met betrekking tot het valideren van je uitgaven bekijken.

Dus, hoe valideer ik een uitgave?

Alle uitgaven die je nog moet valideren, zijn zichtbaar in het Uitgaven-scherm, bovenaan de lijst.

Deze lijst is handig gesorteerd: uitgaven die je nog moet valideren staan bovenaan en uitgaven die in orde zijn, komen er net onder te staan. We hebben het aantal te valideren uitgaven gelimiteerd tot 5. Als je ze allemaal wilt zien, klik je op de 'toon alles'-knop.

Om je uitgave te valideren, klik je er gewoon op. Verifieer de categorie of voeg een categorie toe en voeg ook een bonnetje toe als dat kan. Het is razendsnel gebeurd.

Belangrijk om te onthouden: je kunt je uitgaven ook altijd valideren op het blauwe 'bankrekening'-scherm.

Om dit te doen, swipe je gewoon over de transactie en volg je de aanwijzingen om de uitgave te valideren.

Wat gebeurt er als ik mijn uitgaven niet valideer?

Niet veel goeds... De uitgave telt niet mee in de berekeningen die de app maakt, zoals al je belastingen, winst, etc. Om een actueel overzicht te hebben, moet je zo min mogelijk uitgaven hebben die nog gevalideerd moeten worden.

Moet ik altijd een bonnetje toevoegen?

Nee, het is mogelijk dat je uitgaven geen betalingsbewijs vereisen.

Maar, uitgaven zonder bonnetje zullen niet meetellen in de belastingaangifte.

Kan ik een uitgave verwijderen die niet echt een uitgave was?

Natuurlijk. Je kunt die uitgave verwijderen door naar rechts te swipen op je transactie in het 'uitgaven'-scherm in je app.

Wat is dat 'factuur'-vakje dat ik kan aankruisen in het scherm als ik een uitgave toevoeg, bewerk of valideer?

Dat vakje is er zodat je kunt aangeven of je een officiële factuur hebt voor de uitgave. In dat geval kun je namelijk je btw terugkrijgen. Zulke facturen zijn echter enkel geldig wanneer jouw btw-nummer erop staat.

Door het vakje aan te klikken, zal het vakje waarin je de hoeveelheid btw kunt aangeven, verschijnen.

Als je nog meer vragen hebt, laat het ons dan weten via chat of via e-mail op support@accountable.eu