Je verkoopfacturen maken en beheren
Hoe verzend ik facturen naar mijn klanten?

Met Accountable worden je facturen rechtstreeks naar je klanten gestuurd. Dit is hoe het te werk gaat.

Simon avatar
Geschreven door Simon
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je hebt je verkoopfactuur afgerond? Geweldig! Nu is het tijd om deze te versturen.

In dit artikel leggen we alles uit wat je moet weten over het verzenden van facturen.

1. Verstuur je factuur met Accountable

• Vanuit web:

Verzend via de e-mailverzender

• Nadat je de factuur hebt gemaakt, selecteer je "opslaan en klaarmaken voor verzenden".

• Voeg de e-mailadressen van de ontvanger(s) toe in de velden "Aan" / "Cc" / "Bcc

• Pas de tekst van de e-mail aan

• Klik "verzend"

• Je ontvangt een kopie van de e-mail

Selecteer "klaarmaken om te verzenden"

Bereid de email voor

Ontvang een kopie van de e-mail

Een e-mailsjabloon maken met variabelen

• Werk de tekst van de e-mail bij en klik op "+ Voeg variabele toe" om velden te automatiseren:

• factuurnummer

• klantnaam

• factuurbedrag

• vervaldatum factuur

• Klik op de knop met 3 puntjes rechts > "Opslaan als sjabloon".

πŸ’‘ De volgende keer dat je een factuur verstuurt, wordt standaard dezelfde e-mail opgesteld (met aangepaste variabelen)

• Vanuit de app:

2. De factuur zelf verzenden

Vanuit web

• Nadat je de factuur hebt gemaakt, selecteer je "opslaan en download PDF".

• Download het PDF-bestand

• Stuur het naar je klant via het door jou gewenste kanaal (e-mail, whatsapp, ...)

Vanuit de app

• Nadat je de factuur hebt gemaakt, selecteer je "bekijk opties om te delen".

• Dit opent de opties voor het delen vanaf je mobiele telefoon

• Stuur het naar je klant via het door jou gewenste kanaal (e-mail, whatsapp, ...)